Πέμπτη, Φεβρουαρίου 28, 2008

Φιλοπαίγμονες και βιβλιόφιλοι

Χαμένη μέσα στον Πύργο του Κάφκα με βρήκε το bloggoπαιχνίδι των βιβλιόφιλων στο οποίο με προσκάλεσε ο librofilo! Σύμφωνα με τους όρους του παιχνιδιού (1. Πιάσε το βιβλίο που βρίσκεται πιο κοντά σε σένα.2. Άνοιξε το βιβλίο στη σελίδα 123 (αν το βιβλίο διαθέτει λιγότερες από 123 σελίδες, άφησέ το και πήγαινε στο επόμενο κοντινότερο).3. Βρες την πέμπτη περίοδο (=από τελεία σε τελεία, αν θυμάσαι) της σελίδας.4. Ανάρτησε τις επόμενες τρεις περιόδους (δηλ. την έκτη, την έβδομη και την όγδοη*).5. Ζήτα από πέντε ανθρώπους να κάνουν το ίδιο), "πιάνω" το βιβλίο του Κάφκα και αντιγράφω πιστά ("από τελεία σε τελέια"):

"Δε μας χρειάζεται αναμμένο το φως", είπε η Πέπη και το ξανάσβησε. "Το 'αναψα μόνο γιατί με τρομάξατε. Αλήθεια τι γυρεύετε εδώ;
(Νομίζω είμαι άτυχη, δεν έχει βαθυστόχαστα νοήματα για σχολιασμό!)

Προσκαλώ με τη σειρά μου (με την επιφύλαξη ότι μπορεί να έχουν ήδη προσκληθεί) τους:
ἅς ἐῶν, Θερσίτη, regina, προβληματισμούς, ΒΙΒΛΙΟΦΑΓΟ

3 σχόλια:

Θερσίτης είπε...

Ευχαριστώ για την πρόσκληση, Χριστίνα. Έχω ήδη ανταποκριθεί. Να πω μόνο πόσο επίκαιρος μοιάζει για τις μέρες μας και ακόμη περισσότερο για τις μέρες που έρχονται ο κύριος Κ.

Ανώνυμος είπε...

τηλεφωνικός κατάλογος Ανατολικής Μακεδονίας, Μάιος 2004-Απρίλιος 2005, σελ. 123, περιοχή Ηράκλειας Σερρών.
Κοκόζης Κ. &υιοί Ο.Ε, Αλλαντοβιομηχανία, πλ. ζωαγοράς **********
Κοκόζης Κ & Χ Ο.Ε, Κρεοπωλείο Πρατήριο Αλλαντικών Βασ. Κωνσταντίνου 108 ************
Κοκόζης Κωνστ. Χ. εργατικές κατοικίες ************

(ακολούθησα πιστά τις οδηγίες)
οι συγκεκριμένοι αν βρεθούν εδώ και έχουν την καλή διάθεση μπορούν να συμμετέχουν, για να γίνουν 5 παρακαλώ να πουν κάποιους από τους πελάτες τους

Ανώνυμος είπε...

Σχόλιο στο απόσπασμα από τον Πύργο του Φρανς Κάφκα:
Μα νομίζω ότι το τυχαίο απόσπασμα μπορεί να συνυποδηλώσει όλον τον Κάφκα. Στο έργο του Τσέχου συγγραφέα τα πράγματα παρουσιάζονται όχι ως προϊόν των αισθήσεων, αλλά περισσότερο ως καθαρή περιγραφή ενός εφιαλτικού κόσμου. Δε χρειάζεται φως για να δούμε την πραγματικότητα. Το μυαλό είναι αυτό που βλέπει και βλέπει πολλές φορές καλύτερα στο σκοτάδι. Ο τρόμος εξαιτίας της πραγματικότητας που φοβόμαστε και παραμυθιακά μας αποκαλύπτεται θέτει μόνο ερωτήματα, το βασικότερο εκ των οποίων είναι τι γυρεύουμε σ’ ένα τόπο απάνθρωπο, δαιδαλώδη, αδιέξοδο και ενοχικό.